Ar spāņu braucēja Karlosa Sainca uzvaru noslēdzies 2020.gada Dakāras rallijreids. MINI JCW Buggy braucējs un viņa stūrmanis Lukass Kruss tuksneša cīņās bija pavadījuši gandrīz 43 stundas, un finišā tikai par 6 minūtēm un 21 sekundi bija ātrāki par 2.vietas ieguvēju Nasiru Al-Atiju (Toyota). Pirmā posma pārsteigums ar lietuviešu ekipāžas (Vaidotas Žala un Saulius Jurgelenas) uzvaru tā arī palika faktiski vienīgais negaidītais pavērsiens rallijreidā. Sākot no 3.posma veselu 10 posmu garumā līdz finišam Sainca līderpozīciju nevienam neizdevās atņemt, bet uzvarētāju savstarpējā cīņā noskaidroja pieredzējušie Dakāras braucēji.

Karlosam Saincam šī bija trešā uzvara Dakāras rallijā. Iepriekš viņš šajā rallijreidā uzvarēja 2010. un 2018.gadā. Zīmīgi, ka arī abas iepriekšējās reizes otrais palika Al-Atija, kura kontā arī ir 3 uzvaras Dakārā. Trešajā vietā finišēja cits titulētais Dakāras uzvarētājs – Sainca komandas biedrs Stefans Petransels, kurš iepriekšējos gados Dakārā spējis triumfēt veselas 13 reizes, turklāt gan motociklu, gan arī automobiļu kategorijās.

13.pozīcijā Dakāras rallijreidu beidza bijušais Formula1 pilots Fernando Alonso. Spāņu pilots piedzīvoja gan sava automobiļa tehniskas ķibeles, gan arī divus kūleņus tuksneša smiltīs. Tomēr viņa galvenais mērķis – sasniegt finišu tika paveikts. Augstākais Alonso sasniegums bija 2.vieta Dakāras 8.posmā.

Smago automobiļu ieskaitē nebija lielu pārsteigumu – ātrākais bija Kamaz pilots Andrejs Karginovs. Tikmēr motociklu klasē tika pārtraukta KTM rekorda sērija – 18 Dakāras uzvaras pēc kārtas. 2020.gadā triumfēja amerikānis Rikijs Brabeks ar Honda motociklu.

foto:© BMW AG

Previous articleYoungtimer Coffeetime 2020
Next articleFormula E – Makss Ginters izrauj uzvaru pēdējā aplī un kļūst par jaunāko sacīkšu posma uzvarētāju.